Jak si vybrat správnou pletařku

08.07.2013 22:43

    Možností máte hned několik. Můžete si vybrat některý ze salónů, který copánky nabízí a nebo se podívat po klasických pletařkách, které většinou pletou u sebe doma a nebo přijedou k Vám. Určitě záleží hodně na ceně, ale především na kvalitě. Bohužel jsem se za tu dobu co se věnuji pletení rasta copánků setkala i s tím, že copánky pletené v salónu byly jak od nějaké začátečnice, takže bohužel ani honosení se salónem Vám nezařučí 100% kvalitu.

    Kvalitní copánky poznáte podle toho, že na hlavě jich je dostatečné množství, to znamená že copánky by měli co nejlépe zakrývat pokožku hlavy. Z copánků by němělo trčet velké množství Vašich vlastních vlasů, ani by se neměly vyskytovat nezapletené vlasy. Samozřejmě je velmi složité dosáhnout toho aby z copánku nekoukaly Vaše vlasy, vzhledem k síle jednotlivých vlasů, jejich množství, ale také jejich střihu, ale němělo by se stát, že by byly vlasy na první pohled vidět, to se stane u copánků, které budete mít na hlavě napletené tři měsíce, ale u čerstvě a kvalitně napletených copánků ne. Copánky by také neměly být napletené v jedné řadě za sebou od čela až po krk, vzhledem k tomu, že se vlasy po té takto dělí a vlastně Vám pak v těchto řadách prosvítá pokožka hlavy.

    Podle čeho pletařku vybírat? Určitě byste se měla zajímat o fotky jejích vlastních prací, případně nějaké reference. Bohužel není zase takový problém si kdekoliv na internetu stáhnou nějaké fotky copánků a vydávat je za své práce, takže doporučuji podívat se na více stránek různých pletařek, případně také na nějaká fóra. Příznivá by pro Vás měla být také cena, ale ne hlavním kritériem. Pokud si vyberete pletařku, která Vám copánky naplete za 1000,- tak se určitě nemůže jednat o kvalitní práci. Napletení copánků není úplně jednoduchá záležitost a nezvládne ji každý, proto je také adekvátní si za dobře odvednou práci nechat připměřeně zaplatit. Takže pokud hledíte pouze na cenu, neměla byste poté být překvapena kvalitou copánků. Běžná cena copánků se pohybuje okolo 3000,- u pletařek a tak kolem 5000,- v salónech, samozřejmě musíte také připočítat kanekalon popřípadě chemlon. Levnější copánky Vám už bohužel nezaručí 100% kvalitu a určitě je lepší si trošičku připlatit, aby copánky vypadaly hezky a ne jako nějaké koště.

    Pro inspiraci Vám zde přidám několik fotografií jak by copánky vypadat rozhodně neměly a jaký je mezi kvalitou odvedené práce rozdíl.

   

A na závěr dvě fórum kde se dozvíte více.

 

forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=38148&ID_from=65984112&dir=1&auth=

forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=10246&auth=

    A když už jsem mluvila o pletařkách, které si postahují fotografie z internetu, tak zde je hned jeden zářný příklad. Hned první fotografie rasta copánky 1, je slečna, lépe řečeno paní, které jsem přesně tyto copánky pletla v roce 2011 v červenci. I s copánky se poté nechala nafotografovat profesionálním fotografem a toto je jedna z jeho fotografií. To mě opravdu dokáže vytočit.

www.rastacopanky.unas.cz/page3.html

 

 

Ukázka špatně upletených copánků